Naar inhoud

Kijk alles van VTM en zoveel meer. Waar, wanneer en hoe jij het wil. Veel kijkplezier!

De Keuken van Sofie

De Keuken van Sofie

Productiejaar
2015
4 seizoenen

Chef-kok Sofie Dumont bereidt een smakelijk gerecht in haar gezellige keuken. Van klassieke tot gezonde gerechten en van voorgerechtjes tot dessertjes: alles komt aan bod in 'De Keuken van Sofie'.

Genre
Culinair,
Reality
Presentatie
Sofie Dumont
Taal
Vlaams
Kijkwijzer
Dit programma bevat productplaatsing

Afleveringen

200 afleveringen

1. Frikadellen met peren en nieuwe patatjes

1. Frikadellen met peren en nieuwe patatjes

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Eline De Munck. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Frikadellen met peren en nieuwe patatjes.
2. Zoetzure koteletten met verse ananas, appelsien en witte rijst

2. Zoetzure koteletten met verse ananas, appelsien en witte rijst

Tijdsduur
14 min
Sofie en Eline wagen zich vandaag aan een atypisch gerecht en maken zoetzure koteletten met verse ananas, appelsien en witte rijst klaar.
3. Slaatje van gebakken zalm met sesamkorst, wasabimayonaise en edamame bonen

3. Slaatje van gebakken zalm met sesamkorst, wasabimayonaise en edamame bonen

Tijdsduur
15 min
Eline toont vandaag aan Sofie hoe ze haar lievelingsgerecht klaarmaakt. Samen bereiden ze een slaatje van gebakken zalm met sesamkorst, wasabimayonaise en edamame bonen.
4. Pasta in papillot met pesto, look, tomaten en pancetta

4. Pasta in papillot met pesto, look, tomaten en pancetta

Tijdsduur
14 min
Vandaag kiezen Eline en Sofie een zuiders gerecht en bereiden een heerlijke pasta in papillot met pesto, look, tomaten en pancetta.
5. Mousse van melkchocolade en mascarpone met gebakken abrikoos en amandel frosties

5. Mousse van melkchocolade en mascarpone met gebakken abrikoos en amandel frosties

Tijdsduur
15 min
Eline en Sofie houden van een heerlijk zoet dessertje. Ze maken dan ook met veel plezier een mousse van melkchocolade en mascarpone met gebakken abrikoos en amandel frosties klaar.
6. Torentje van beuling, gebakken appeltjes en puree

6. Torentje van beuling, gebakken appeltjes en puree

Tijdsduur
15 min
Sofie verwacht een nieuwe gast in haar keuken. Niemand minder dan Stany Crets helpt haar bij de bereiding van een torentje van beuling, gebakken appeltjes en puree.
7. Salade van eendenmaag, boontjes en frambozenvinaigrette

7. Salade van eendenmaag, boontjes en frambozenvinaigrette

Tijdsduur
14 min
Op het menu van Stany en Sofie staat vandaag een salade van eendenmaag, boontjes en frambozenvinaigrette.
8. Zeebaars en noedels 'Japanse stijl'

8. Zeebaars en noedels 'Japanse stijl'

Tijdsduur
15 min
Het is tijd voor het lievelingsgerecht van Stany. Samen met Sofie maakt hij zeebaars en noedels 'Japanse stijl'.
9. Schapenschouder op Griekse wijze

9. Schapenschouder op Griekse wijze

Tijdsduur
14 min
Sofie duikt de keuken in met Stany Crets. Samen maken ze een culinaire reis naar Griekenland met een schapenschouder als hoofdgerecht.
10. Brioche met rozijnen, noten, Grevenbroecker-kaas en peertjes

10. Brioche met rozijnen, noten, Grevenbroecker-kaas en peertjes

Tijdsduur
15 min
Deze week staat Sofie voor de laatste keer in de keuken met Stany Crets. Samen maken ze een heerlijke brioche met rozijnen, noten, Grevenbroecker-kaas en peertjes.
11. Runderbouillon met paddenstoelen en warmoes

11. Runderbouillon met paddenstoelen en warmoes

Tijdsduur
15 min
Deze week staat Sofie in de keuken met Sandrine André. Op het menu: Runderbouillon met paddenstoelen en warmoes.
12. Ovenschotel met gekruid lamsgehakt, bloemkool, prei en kaassaus

12. Ovenschotel met gekruid lamsgehakt, bloemkool, prei en kaassaus

Tijdsduur
15 min
Sofie en Sandrine André bereiden deze week een ovenschotel met gekruid lamsgehakt, bloemkool, prei en romige kaassaus.
13. Artisjok met sint-jakobsschelpen, granaatappel en avocado

13. Artisjok met sint-jakobsschelpen, granaatappel en avocado

Tijdsduur
15 min
Deze week bereidt Sofie het favoriete gerecht van Sandrine André: artisjok met sint-jakobsschelpen, granaatappel en avocado.
14. Lijnbaars in zoutkorst, boterboontjes, gepofte tomaatjes en waterkers

14. Lijnbaars in zoutkorst, boterboontjes, gepofte tomaatjes en waterkers

Tijdsduur
15 min
Sofie en Sandrine André bereiden lijnbaars in zoutkorst, geserveerd met boterboontjes, gepofte tomaatjes en een frisse waterkerssalade.
15. Crème brûlée van geitenkaas en verse ananas

15. Crème brûlée van geitenkaas en verse ananas

Tijdsduur
14 min
Sofie en Sandrine André maken samen een heerlijk dessert klaar: crème brûlée van geitenkaas en verse ananas.
16. Konijn met ajuin, suiker en gefrituurde bintjes

16. Konijn met ajuin, suiker en gefrituurde bintjes

Tijdsduur
15 min
Sofie kookt deze keer samen met Herbert Flack. Ze bereiden konijn met ajuin, suiker en gefrituurde bintjes.
17. Tongfilets met venusschelpen, selder en een romige sherrysaus

17. Tongfilets met venusschelpen, selder en een romige sherrysaus

Tijdsduur
15 min
Sofie en Herbert Flack duiken samen de keuken in om een verfijnd gerecht te bereiden: tongfilets met venusschelpen, selder en een romige sherrysaus.
18. Zeewolf op erwtenstoemp en mousseline met Chinese bieslook

18. Zeewolf op erwtenstoemp en mousseline met Chinese bieslook

Tijdsduur
14 min
Sofie kookt samen met Herbert Flack zijn favoriete gerecht: zeewolf geserveerd met erwtenstoemp en mousseline op smaak gebracht met Chinese bieslook.
19. T-bone steak op zijn Amerikaans met 'Jacket Potato'

19. T-bone steak op zijn Amerikaans met 'Jacket Potato'

Tijdsduur
14 min
Een flink stuk gemarineerde T-bone en een aardappel in de schil, dat is op en top Amerikaanse barbecuekost. Sofie en Herbert Flack maken het samen klaar.
20. 'Afternoon crumble' met appel, peer en citroencustard

20. 'Afternoon crumble' met appel, peer en citroencustard

Tijdsduur
15 min
Deze keer maakt Sofie samen met Herbert Flack een lekkere 'afternoon crumble' met appel en peer. Ze serveert er frambozencoulis en citroencustard bij.
21. Gepocheerd eitje met puree, garnalen en papsaus

21. Gepocheerd eitje met puree, garnalen en papsaus

Tijdsduur
15 min
Sofie staat deze keer in de keuken met Maaike Cafmeyer. Samen bereiden ze een gerecht op grootmoeders wijze: gepocheerde eitjes met puree, garnalen en een romige papsaus.
22. Pappardelle met gerookte zalm, prei, dragon en dillesaus

22. Pappardelle met gerookte zalm, prei, dragon en dillesaus

Tijdsduur
14 min
Maaike Cafmeyer en Sofie toveren een heerlijke pasta op tafel: pappardelle met gerookte zalm, prei, dragon en een dillesaus.
23. Stoofpotje van lam met rosti van aardappel

23. Stoofpotje van lam met rosti van aardappel

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Maaike Cafmeyer. Vandaag: Lievelingsgerecht - Stoofpotje van lam met rösti van aardappel.
24. Linzentaartje met Franse kaas en spekjes

24. Linzentaartje met Franse kaas en spekjes

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Maaike Cafmeyer. Vandaag: Op reis - Linzentaartje met Franse kaas en spekjes.
25. Fruittaartjes met gebrande meringue

25. Fruittaartjes met gebrande meringue

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Maaike Cafmeyer. Vandaag: Zoete zonde - Fruittaartjes met gebrande meringue.
26. Poulet Grand-Mere

26. Poulet Grand-Mere

Tijdsduur
15 min
Het is tijd voor een klassieker. Alex Callier eert zijn grootmoeder met Poulet Grand-Mère: kip in de oven met spekjes en erwtjes.
27. Tartaar van rode biet, gerookte paling en creme van Camembert

27. Tartaar van rode biet, gerookte paling en creme van Camembert

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Alex Callier. Vandaag: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Tartaar van rode biet, gerookte paling en crème van camembert.
28. Glutenvrije spaghetti met truffel, bospaddenstoelen en secreto ibérico

28. Glutenvrije spaghetti met truffel, bospaddenstoelen en secreto ibérico

Tijdsduur
14 min
Wie zegt dat glutenvrij niet lekker kan zijn? Sofie en Alex Callier gaan aan de slag met glutenvrije spaghetti en enkele topproducten zoals truffel, bospaddenstoelen en secreto ibérico.
29. Gegrilde tournedos met Cheddar kaas en bonenragout

29. Gegrilde tournedos met Cheddar kaas en bonenragout

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Alex Callier. Vandaag: Op reis - Gegrilde tournedos met cheddar kaas en bonenragout.
30. Gebakken karamelrijst in de oven

30. Gebakken karamelrijst in de oven

Tijdsduur
15 min
Sofie en Alex Callier bereiden samen een zoete zonde: gebakken karamelrijst in de oven.
31. Stoofpotje van everzwijn met pastinaak, vijgen en pommes duchesse

31. Stoofpotje van everzwijn met pastinaak, vijgen en pommes duchesse

Tijdsduur
15 min
Sofie en Sven De Ridder kiezen voor een lekker stoofpotje uit zijn kindertijd. Dit stoofpotje van everzwijn met pastinaak, vijgen en pommes duchesse is een perfect najaarsgerecht.
32. Velouté van paddenstoelen, rookworst en gebakken bloemkool

32. Velouté van paddenstoelen, rookworst en gebakken bloemkool

Tijdsduur
15 min
Deze keer maken Sofie en Sven De Ridder een heerlijke velouté van paddenstoelen. Ze werken het gerecht af met rookworst en gebakken bloemkool.
33. Cordon bleu met homemade ketchup, quinoa en wortel

33. Cordon bleu met homemade ketchup, quinoa en wortel

Tijdsduur
15 min
Sofie serveert deze keer het lievelingsgerecht van Sven De Ridder: cordon bleu met homemade ketchup, quinoa en wortel.
34. Buideltje gerookte zalm, spinazie en aardappelschijfjes

34. Buideltje gerookte zalm, spinazie en aardappelschijfjes

Tijdsduur
15 min
Samen met Sven De Ridder tovert Sofie een heerlijk gerecht op tafel: een buideltje van gerookte zalm, spinazie en aardappelschijfjes.
35. Taart met pindaboter, chocoladesaus en gemberroom

35. Taart met pindaboter, chocoladesaus en gemberroom

Tijdsduur
15 min
Sofie en Sven De Ridder bakken samen een heerlijke taart met pindaboter, chocoladesaus en gemberroom.
36. Jagerskip met gespoten aardappelpuree

36. Jagerskip met gespoten aardappelpuree

Tijdsduur
15 min
Deze keer verrast Sofie Jelle Cleymans met kip in jagersaus en pommes duchesse.
37. Wonton van sint-jakobsvruchten en avocado

37. Wonton van sint-jakobsvruchten en avocado

Tijdsduur
15 min
Jelle Cleymans is geen fan van sint-jakobsvruchten en avocado. Sofie probeert hem te overtuigen met een heerlijke Aziatische wontonsoep.
38. Maatjes met tartaar van boontjes, roze pompelmoes en yoghurt

38. Maatjes met tartaar van boontjes, roze pompelmoes en yoghurt

Tijdsduur
15 min
Vandaag bereidt Jelle Cleymans samen met Sofie zijn lievelingsgerecht: maatjes met tartaar van boontjes, roze pompelmoes en yoghurt.
39. Gebakken sardines met patatas bravas

39. Gebakken sardines met patatas bravas

Tijdsduur
14 min
Sofie deelt haar geheim met Jelle Cleymans voor een heerlijk zuiders gerecht. Samen maken ze gebakken sardines met patatas bravas klaar.
40. Rum-rozijnencake met appel, peer en zeste van appelsien

40. Rum-rozijnencake met appel, peer en zeste van appelsien

Tijdsduur
15 min
Het is tijd voor een smakelijk dessert in de keuken van Sofie. Ze bakt samen met Jelle Cleymans een rum-rozijnencake met appel, peer en een zeste van appelsien.
41. Verse loempia met zelfgemaakt deeg

41. Verse loempia met zelfgemaakt deeg

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Axl Peleman. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Verse loempia met zelfgemaakt deeg.
42. Tournedos van hert met veenbessen en knolselderpuree

42. Tournedos van hert met veenbessen en knolselderpuree

Tijdsduur
15 min
Sofie wil Axl Peleman warm maken voor een heerlijk winters gerecht. Ze toont hem hoe je tournedos van hert met veenbessen en knolselderpuree het beste kan serveren.
43. Ravioli met ricotta, pecorino en lomo

43. Ravioli met ricotta, pecorino en lomo

Tijdsduur
15 min
Axl Peleman deelt vandaag zijn lievelingsgerecht met Sofie. Samen bereiden ze een heerlijke ravioli met ricotta, pecorino en lomo.
44. Louisiana Jambalaya

44. Louisiana Jambalaya

Tijdsduur
14 min
Sofie en Axl Peleman halen vandaag inspiratie uit het buitenland en maken Louisiana Jambalaya klaar.
45. Chocoladetaart van mama Axl

45. Chocoladetaart van mama Axl

Tijdsduur
15 min
Het is tijd voor een zoet dessertje. Sofie bakt een chocolatetaart naar het recept van Axl Pelemans mama.
46. Rode kool met perzik, vleesbrood en verse frietjes in diertjes gesneden

46. Rode kool met perzik, vleesbrood en verse frietjes in diertjes gesneden

Tijdsduur
14 min
Niels Destadsbader is de nieuwe gast van Sofie. Vandaag staat er rode kool met perzik en vleesbrood op het menu. Het duo serveert daarbij verse frietjes gesneden in diertjes.
47. Lasagne met osso bucco, ricotta en gandaham

47. Lasagne met osso bucco, ricotta en gandaham

Tijdsduur
14 min
Sofie en Niels maken een atypische lasagne klaar met osso bucco, ricotta en gandaham.
48. Risotto met Romanesco, kip, tijm en curry

48. Risotto met Romanesco, kip, tijm en curry

Tijdsduur
15 min
Vandaag bereidt Sofie het lievelingsgerecht van Niels Destadsbader: risotto met romanesco, kip, tijm en curry.
49. Gefrituurd varkensvlees, yucca wortel en rode bonen op zijn latino's

49. Gefrituurd varkensvlees, yucca wortel en rode bonen op zijn latino's

Tijdsduur
14 min
Sofie en Niels Destadsbader kiezen een Latijns-Amerikaans gerecht en maken gefrituurd varkensvlees met yucca wortel en rode bonen klaar.
50. Abrikozentaart met een sausje van mascarpone en tuinkruiden

50. Abrikozentaart met een sausje van mascarpone en tuinkruiden

Tijdsduur
15 min
Wie heeft er zin in een lekker dessert? Sofie en Niels Destadsbader bakken vandaag een abrikozentaart met mascarpone en tuinkruiden.
51. Stoemp van andijvie, spekboontjes en boerenworst

51. Stoemp van andijvie, spekboontjes en boerenworst

Tijdsduur
15 min
Sofie nodigt vandaag een nieuwe gast uit. Kürt Rogiers helpt haar bij de bereiding van een typisch Vlaams gerecht: stoemp met andijvie, spekboontjes en boerenworst.
52. Gegratineerd vispannetje

52. Gegratineerd vispannetje

Tijdsduur
15 min
Kürt Rogiers leert van Sofie hoe je een lekker gegratineerd vispannetje klaarmaakt.
53. Pasta alla carbonara

53. Pasta alla carbonara

Tijdsduur
15 min
Kürt Rogiers wordt verwend met zijn lievelingsgerecht: pasta alla carbonara.
54. Vitello tonnato

54. Vitello tonnato

Tijdsduur
15 min
Sofie tovert speciaal voor Kürt Rogiers een heerlijke vitello tonnato op tafel.
55. Feestelijke marsepeintaart met karamel en ananas

55. Feestelijke marsepeintaart met karamel en ananas

Tijdsduur
15 min
Kürt Rogiers is geen keukenprins en al zeker niet wat bakken betreft. Sofie maakt samen met hem een heerlijke taart: een chocoladetaart met marsepein, gezouten karamel en ananas.
56. Kabeljauw met erwtenpuree en kappertjessaus

56. Kabeljauw met erwtenpuree en kappertjessaus

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Ann Tuts. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Kabeljauw met erwtenpuree en kappertjessaus.
57. Hamburger met gebakken paddenstoelen, veldsla, mozzarella en gekarameliseerde ui

57. Hamburger met gebakken paddenstoelen, veldsla, mozzarella en gekarameliseerde ui

Tijdsduur
15 min
Ann Tuts heeft een hekel aan rood vlees. Huiveringen gaan dan ook door haar heen wanneer Sofie een hamburger saignant met paddenstoelen voor haar bakt.
58. Stoofpotje met curry, pompoen en basmatirijst

58. Stoofpotje met curry, pompoen en basmatirijst

Tijdsduur
14 min
Wat eet Ann Tuts het allerliefst? Een heerlijk stoofpotje met curry, pompoen en basmatirijst.
59. Tom kha kai

59. Tom kha kai

Tijdsduur
14 min
Tom kha kai, een Thaise maaltijdsoep, behoort tot een van de lievelingsrecepten van Ann Tuts. Sofie maakt deze Oosterse lekkernij dan ook met veel plezier klaar voor haar.
60. Frangipanetaart met kweepeer en rode bessen

60. Frangipanetaart met kweepeer en rode bessen

Tijdsduur
15 min
Zin in een eenvoudige maar heerlijke taart? Sofie bakt samen met Ann Tuts een frangipanetaart met kweepeer en rode bessen.
61. Stamppot van rauwe andijvie met versgemaakte hamburger

61. Stamppot van rauwe andijvie met versgemaakte hamburger

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie samen met Josje Huisman. Ze bereiden stamppot van rauwe andijvie met versgemaakte hamburger.
62. Gebakken spruitjes en varkenshaasje met picklessaus

62. Gebakken spruitjes en varkenshaasje met picklessaus

Tijdsduur
15 min
Als er één ding is waar Josje Huisman absoluut niet van houdt, dan zijn het spruitjes. Het is aan Sofie om haar te overtuigen met dit heerlijke recept: gebakken spruitjes en varkenshaasje met picklessaus.
63. Gevulde patat met zalm, hanenkammen, witloof en zure room

63. Gevulde patat met zalm, hanenkammen, witloof en zure room

Tijdsduur
15 min
Josje Huisman is dol op aardappelen. Daarom trakteert Sofie haar op een gevulde aardappel met zalm, hanenkammen, witloof en oude Gouda.
64. Indonesische kipsaté met atjar tjampoer

64. Indonesische kipsaté met atjar tjampoer

Tijdsduur
14 min
Josje heeft tijdens haar verre reizen al schildpad en piranha gegeten, maar hopelijk bevalt deze Indonesische kipsaté met atjar tjampoer haar net zo goed.
65. Roomsoesjes met kaneel en chocolade stroopsaus

65. Roomsoesjes met kaneel en chocolade stroopsaus

Tijdsduur
15 min
De zoetigheid waar Josje nooit nee tegen kan zeggen: roomsoesjes. Sofie geeft haar een stoomcursus 'bakken' en laat zien hoe je op een eenvoudige manier heerlijke roomsoesjes kan maken, gevuld met vers opgeklopte slagroom en een vleugje kaneel.
66. Konijn met cider, peren en kroketjes

66. Konijn met cider, peren en kroketjes

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Regi. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Konijn met cider, peren en kroketjes.
67. Geflambeerde tournedos in peperroomsaus met friet en mayonaise

67. Geflambeerde tournedos in peperroomsaus met friet en mayonaise

Tijdsduur
15 min
Wie houdt er nu niet van frieten met een heerlijk stukje vlees? Regi! Sofie weet hem te overtuigen met een smakelijke tournedos in geflambeerde peperroomsaus, met zelfgemaakte mayonaise en knapperige frieten.
68. Thaise salade met gefileerde tarbot

68. Thaise salade met gefileerde tarbot

Tijdsduur
15 min
Het wordt smullen in de Keuken van Sofie, want Regi krijgt zijn lievelingsgerecht op zijn bord: Thaise salade met gefileerde tarbot.
69. Zuid-Afrikaanse kip met Peppadew en kurkumarijst

69. Zuid-Afrikaanse kip met Peppadew en kurkumarijst

Tijdsduur
15 min
Regi heeft zijn tweede thuis in Zuid-Afrika gevonden. Sofie maakt voor hem dan ook graag een typisch gerecht klaar en serveert voor hem Zuid-Afrikaanse kip met Peppadew pepers en kurkumarijst.
70. 'No Guilty Feeling-chocoladecake' met passie en sesamroom

70. 'No Guilty Feeling-chocoladecake' met passie en sesamroom

Tijdsduur
15 min
Het is tijd voor een heerlijk dessert. Sofie toont Regi hoe je een chocoladecake kan bakken zonder bloem en suiker. Ze dresseert haar creatie met passievrucht en sesamzaad.
71. Volkoren macaroni met kruidenballetjes, groentjes en kaassaus

71. Volkoren macaroni met kruidenballetjes, groentjes en kaassaus

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Evi Hanssen. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Volkoren macaroni met kruidenballetjes, groentjes en kaassaus.
72. Ovenschotel met kabeljauw, trostomaatjes en bloemkoolpuree

72. Ovenschotel met kabeljauw, trostomaatjes en bloemkoolpuree

Tijdsduur
15 min
Evi Hanssen is opnieuw van de partij en helpt Sofie vandaag bij de bereiding van een heerlijke ovenschotel. De ingrediënten zijn alvast eenvoudig: kabeljauw, trostomaatjes en bloemkoolpuree.
73. Volkorenrijst met een regenboog van groenten, spiesje van scampi’s en Shrek-mayonaise

73. Volkorenrijst met een regenboog van groenten, spiesje van scampi’s en Shrek-mayonaise

Tijdsduur
14 min
Sofies opdracht: het lievelingsgerecht van Evi transformeren in iets waar ook haar zonen van genieten. Hopelijk is ze met deze volkorenrijst met groenten, scampispiesjes en Shrek-mayonaise daar helemaal in geslaagd.
74. Vegetarische quinoa met sweet potato wedges

74. Vegetarische quinoa met sweet potato wedges

Tijdsduur
15 min
Vandaag op het menu in Sofies keuken? Vegetarische quinoa met zoete aardappel en wedges.
75. Groene prinsen- en roze prinsessenpannenkoeken

75. Groene prinsen- en roze prinsessenpannenkoeken

Tijdsduur
15 min
Evi Hanssen eet erg graag pannenkoeken, hoewel ze ze uit gemak vaak kant-en-klaar koopt. Daarom besluit Sofie om samen met haar groene prinsen- en roze prinsessenpannenkoeken te bakken.
76. Gebakken zeetong meunière, spinaziepuree en witloofsalade

76. Gebakken zeetong meunière, spinaziepuree en witloofsalade

Tijdsduur
15 min
Een recept recht uit grootmoeders geheime kookboek: gebakken zeetong meunière met spinaziepuree en witloofsalade.
77. Venkelsoep met balletjes en kaastoastjes

77. Venkelsoep met balletjes en kaastoastjes

Tijdsduur
15 min
Véronique is absoluut geen fan van venkel en kan nog minder tegen de geur van kaas. Toch probeert Sofie iets lekkers op tafel te zetten met deze ingrediënten: venkelsoep met balletjes en kaastoastjes.
78. Papillot van tongschar, groenten en pasta

78. Papillot van tongschar, groenten en pasta

Tijdsduur
15 min
Véronique eet graag groenten en pasta. Sofie combineert ze beiden in een heerlijke papillot van tongschar, verse pesto en lekker veel groenten.
79. Mexicaanse fajita's met salsa

79. Mexicaanse fajita's met salsa

Tijdsduur
15 min
Sofie en Véronique maken Mexicaanse fajita's met salsa, ideaal voor een snelle hap.
80. Véro's gebakje

80. Véro's gebakje

Tijdsduur
15 min
Sofie maakt speciaal voor Véronique een gepersonaliseerd gebakje met vanille, marsepein, framboos en versgemaakte crème au beurre. Voor de gelegenheid noemt ze het "Vero's pateeke".
81. Zelfgebakken volkorenbrood met spek en bruine suiker

81. Zelfgebakken volkorenbrood met spek en bruine suiker

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie samen met Chris Van Tongelen. Ze maken zelfgebakken brood met spek en bruine suiker. Want is er iets dat meer nostalgie oproept dan het zelf bakken van brood?
82. Gevulde kippenborst met roomkaas, oregano, gebakken witte selder en archiducsaus

82. Gevulde kippenborst met roomkaas, oregano, gebakken witte selder en archiducsaus

Tijdsduur
15 min
Chris lust absoluut geen oregano en champignons. Sofie maakt gevulde kip met gebakken selder en archiducsaus om hem deze ingrediënten toch te laten proeven.
83. Gevulde courgetten met gehakt en 'stoemp' van prei en spruitjes

83. Gevulde courgetten met gehakt en 'stoemp' van prei en spruitjes

Tijdsduur
15 min
Sofie maakt vandaag gevulde courgette met gehakt en stoemp van prei en spruitjes, niet toevallig het lievelingsgerecht van Chris Van Tongelen.
84. Maaltijdsoep met linzen, rookworst en korstjes

84. Maaltijdsoep met linzen, rookworst en korstjes

Tijdsduur
15 min
Sofie toont Chris Van Tongelen hoe hij een heerlijke maaltijdsoep kan bereiden met linzen, rookworst en korstjes.
85. Tompoezentaart

85. Tompoezentaart

Tijdsduur
15 min
Vandaag verrast Sophie Chris Van Tongelen met een heerlijk dessert: tompoezentaart.
86. Tomatensoep met balletjes en peterselieroom

86. Tomatensoep met balletjes en peterselieroom

Tijdsduur
15 min
Tijd voor een nieuwe gast. Rani De Conick komt Sophie versterken in haar keuken en helpt meteen mee aan een klassiek gerecht: tomatensoep met balletjes en peterselieroom.
87. Gevulde sint-jakobsschelp met rivierkreeftjes en een roomsaus

87. Gevulde sint-jakobsschelp met rivierkreeftjes en een roomsaus

Tijdsduur
15 min
Rani De Conick en Sophie maken vandaag gevulde sint-jakobsschelp met rivierkreeftjes klaar.
88. Gevulde kalkoen en kroketten met knolselder, gevulde raapjes, selder en schorseneer

88. Gevulde kalkoen en kroketten met knolselder, gevulde raapjes, selder en schorseneer

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie samen met Rani De Coninck! Vandaag staat haar lievelingsgerecht op het menu: gevulde kalkoen met kroketten van knolselder, gevulde raapjes, selder en schorseneer. Een heerlijke combinatie van smaken die je niet wilt missen!
89. Zoetzure pikante kip met ananas, groentjes en rijst

89. Zoetzure pikante kip met ananas, groentjes en rijst

Tijdsduur
14 min
Vandaag neemt Sofie Rani mee op reis met een exotisch gerecht: zoetzure pikante kip met ananas, groentjes en rijst. Een ontdekkingsreis die je smaakpapillen zeker zal verrassen!
90. Vanilleroomijs met muskaatwijn, rood fruit en zelfgerolde sigaren

90. Vanilleroomijs met muskaatwijn, rood fruit en zelfgerolde sigaren

Tijdsduur
15 min
Vandaag trakteert Sofie Rani op een zoete zonde! Ze genieten van vanilleroomijs met muskaatwijn, verfrissend rood fruit en zelfgerolde sigaren. Een verrukkelijke afsluiter die je smaakpapillen zal verwennen!
91. Feestschotel met kreeft, zalm en garnaal

91. Feestschotel met kreeft, zalm en garnaal

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Astrid Bryan. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Feestschotel met kreeft, zalm en garnaal.
92. Parmentiersoepje van aardpeer met oester en kaviaar

92. Parmentiersoepje van aardpeer met oester en kaviaar

Tijdsduur
15 min
Vandaag luidt de vraag: lust ie 't of lust ie 't niet? Sofie en Astrid maken een verfijnd parmentiersoepje van aardpeer, verrijkt met oester en kaviaar. Een culinaire verleiding die je zeker wilt uitproberen!
93. Rosbief met gevulde 'sweet potato & horseradish sauce'

93. Rosbief met gevulde 'sweet potato & horseradish sauce'

Tijdsduur
15 min
Rosbief is een heerlijke klassieker. Sofie maakt een Amerikaanse variant met knolselder, zoete aardappel en mierikswortelsaus.
94. Chili cheese cornbread with fried chicken

94. Chili cheese cornbread with fried chicken

Tijdsduur
15 min
Sofie maakt speciaal voor Astrid Coppens een heerlijke, Amerikaanse maaltijd klaar: chili cheese cornbread met gefrituurde kip.
95. Pompoentaart met pruimen

95. Pompoentaart met pruimen

Tijdsduur
15 min
Pumpkin pie, het is een klassieker onder de Amerikaanse taarten. Sofie legt Astrid stap voor stap uit hoe ze deze heerlijke taart zelf kan maken.
96. Pompoensoep met extra pompoenfrietjes

96. Pompoensoep met extra pompoenfrietjes

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Staf Coppens. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Pompoensoep met extra pompoenfrietjes.
97. Varkenstournedos met rode sjalottenboter, gebakken broccoli en witloof

97. Varkenstournedos met rode sjalottenboter, gebakken broccoli en witloof

Tijdsduur
15 min
Staf is broccoli en witloof helemaal beu gegeten. Aan Sofie om hem te overtuigen met deze heerlijke varkenstournedos met broccoli, witloof en aardappel in de schil met rode sjalottenboter.
98. Kip in stoofpot met sesamkroketjes, sharon- en sterfruit

98. Kip in stoofpot met sesamkroketjes, sharon- en sterfruit

Tijdsduur
15 min
Een stoofpotje van kip, een absolute favoriet van Staf Coppens. En wie is Sofie om hem dat te ontzeggen? Daarom bereidt ze het speciaal voor hem, geserveerd met sesamkroketjes, sharon- en sterfruit.
99. Sushi

99. Sushi

Tijdsduur
15 min
Sushi is een favoriet van velen en ook Staf is er gek op. Zelf sushi maken had hij nog niet geprobeerd, maar samen met Sofie maakt hij nu maki, nigiri en sashimi. Lang leve de Japanse keuken!
100. Cheesecake

100. Cheesecake

Tijdsduur
14 min
Kaastaart maken is helemaal niet zo moeilijk. Deze week bakt Sofie samen met Staf Coppens een heerlijke cheesecake.
101. Duif met porto, schorseneren en dennenappeltjes

101. Duif met porto, schorseneren en dennenappeltjes

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Bart Kaëll. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Duif met porto, schorseneren en dennenappeltjes.
102. Bakharing met uiensaus, veldsla en krieltjes

102. Bakharing met uiensaus, veldsla en krieltjes

Tijdsduur
15 min
Heb je ooit al eens bakharing geproefd? Sofie toont Bart Kaëll hoe je het bereidt en serveert het met een frisse salade van krieltjes en veldsla.
103. Plateau de fruits de mer

103. Plateau de fruits de mer

Tijdsduur
15 min
Het wordt smullen in De Keuken van Sofie. Vandaag maakt ze het lievelingsgerecht van Bart Kaëll klaar: een plateau de fruits de mer.
104. Thaise hotpot met vis, vlees en glasnoedels

104. Thaise hotpot met vis, vlees en glasnoedels

Tijdsduur
15 min
Sofie krijgt opnieuw de hulp van Bart Kaëll. Samen bereiden ze een pittige Thaise hotpot met vis, vlees en glasnoedels.
105. Citroentaartjes met gebrande meringue

105. Citroentaartjes met gebrande meringue

Tijdsduur
15 min
Zin in een heerlijk dessert? Sofie toont Bart Kaëll hoe je lekkere citroentaartjes maakt met gebrande meringue.
106. Selder in witte saus met gekookte patatjes en varkenssate

106. Selder in witte saus met gekookte patatjes en varkenssate

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Steven Goegebeur. Vandaag: Op grootmoeders wijze - Selder in witte saus met gekookte patatjes en varkenssaté.
107. Gegrilde botervis met bulgur, sla en ansjovisvinaigrette met kappertjes

107. Gegrilde botervis met bulgur, sla en ansjovisvinaigrette met kappertjes

Tijdsduur
14 min
Vandaag bereiden Sofie en Steven Goegebeur gegrilde botervis. Ze serveren het gerecht met bulgur, sla en ansjovisvinaigrette met kappertjes.
108. Filet stroganoff met fris slaatje

108. Filet stroganoff met fris slaatje

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
ma 03 mrt 2025
Deze week krijgt Sofie bezoek van Steven Goegebeur. Vandaag duiken ze samen de keuken in voor een gerecht dat Steven nauw aan het hart ligt. Met sappige filet, romige saus en een fris slaatje belooft het een smaakvolle dag te worden.
109. Gyoza met dipsaus

109. Gyoza met dipsaus

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
di 04 mrt 2025
Sofie duikt de keuken in met Steven Goegebeur voor een culinaire reis. Samen maken ze smaakvolle gyoza met een verrassende dipsaus: een heerlijk gerecht uit het verre Japan.
110. Petit Beurre-taart

110. Petit Beurre-taart

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
wo 05 mrt 2025
Sofie en Steven maken samen een verrukkelijke zoete zonde. Met een vleugje nostalgie en een flinke portie smaak toveren ze een onweerstaanbare Petit Beurre-taart op tafel.
111. Boekweitkoek met serranoham, appel en siroop

111. Boekweitkoek met serranoham, appel en siroop

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
do 06 mrt 2025
Deze keer kookt Sofie samen met Frieda Van Wijck een traditioneel gerecht met een verrassende draai. Vandaag maken ze boekweitkoek met serranoham, appel en siroop, volgens een recept dat je meteen terugbrengt naar grootmoeders keuken.
112. Gevulde wafels met ansjovistapenade en manchego kaas

112. Gevulde wafels met ansjovistapenade en manchego kaas

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
vr 07 mrt 2025
Sofie experimenteert samen met Frieda Van Wijck met een verrassend gerecht vol smaak dat je niet wilt missen. Ze gaan namelijk aan de slag met gevulde wafels, gecombineerd met ansjovistapenade en Manchegokaas.
113. Melanzane alla parmigiana

113. Melanzane alla parmigiana

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
ma 10 mrt 2025
Melanzane alla parmigiana is een vegetarische klassieker uit het noorden van Italië. Het staat ook wel bekend als aubergine parmigiana. Deze ovenschotel is een lievelingsgerecht van Frieda Van Wijck.
114. Marokkaanse schapenragout

114. Marokkaanse schapenragout

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
di 11 mrt 2025
De geuren, smaken en kleuren van de Marokkaanse markten zijn voor Frieda het vakantiegevoel bij uitstek. Sofie maakt haar daarom een heerlijke couscousschotel met lamsragout.
115. Panna cotta met praline en appelsienroom

115. Panna cotta met praline en appelsienroom

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
wo 12 mrt 2025
Panna cotta is een van de populairste desserts. Tijdens Kerstmis, Nieuwjaar of Valentijn maken veel mensen dit heerlijke dessert. Sofie maakt samen met Frieda Van Wijck een eigen versie met praliné en serveert er gekarameliseerde hazelnoten en appelsienroom bij.
116. Gevulde pannenkoeken met kippengehakt

116. Gevulde pannenkoeken met kippengehakt

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
do 13 mrt 2025
Deze week kookt Sofie met Slongs Dievanongs. Vandaag: Op Grootmoeders wijze - Gevulde pannenkoeken met kippengehakt.
117. Krokante kalfszwezerik met pastinaak en Havanasaus

117. Krokante kalfszwezerik met pastinaak en Havanasaus

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
vr 14 mrt 2025
Kalfszwezeriken zijn een ware delicatesse. Sofie laat Slongs Dievanongs zien hoe je dit klaarmaakt en serveert er een lekkere pastinaakpuree met een rumsausje bij.
118. Erwtensoep met avocado en croutons

118. Erwtensoep met avocado en croutons

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
ma 17 mrt 2025
Erwtensoep is een van de lievelingsgerechten van Slongs Dievanongs. Sofie geeft deze heerlijke soep een extra twist door er avocado en croutons aan toe te voegen.
119. Bastilla met geitenkaas, amandel en pruimen

119. Bastilla met geitenkaas, amandel en pruimen

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
di 18 mrt 2025
Bastilla is een Noord-Afrikaans gerechtje, eenvoudig te maken en dus perfect als hapje tijdens een feest. Sofie bereidt de bastilla met geitenkaas, amandelen en pruimen.
120. Bananenbrood met chocolade

120. Bananenbrood met chocolade

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
wo 19 mrt 2025
Deze bananencake is niet moeilijk te maken. Sofie voegt er speciaal voor Slongs nog wat noten en chocolade aan toe voor extra veel smaak.
121. Vogelnestjes met witte kool

121. Vogelnestjes met witte kool

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
do 20 mrt 2025
Deze week kookt Sofie met Nicole en Hugo. Vandaag: Op Grootmoeders wijze - Vogelnestjes met witte kool.
122. Kroketjes van ossentong op witloofsalade

122. Kroketjes van ossentong op witloofsalade

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
vr 21 mrt 2025
Ossentongkroketjes: best wat werk, maar wat een heerlijke combinatie! Sofie serveert ze aan Nicole en Hugo, met een lekkere witloofsalade erbij.
123. Lamskroon met lookpuree en flageolet

123. Lamskroon met lookpuree en flageolet

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
ma 24 mrt 2025
Lamskoteletjes zijn het lievelingsgerecht van Nicole en Hugo. En wie geeft hen ongelijk? Sofie serveert het met flageoletbonen en een heerlijke lookpuree.
124. Escargots in bladerdeeg, look en peterselie

124. Escargots in bladerdeeg, look en peterselie

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
di 25 mrt 2025
Escargots met look, het is een klassiek voorgerecht. Sofie serveert ze speciaal voor Nicole en Hugo in krokant bladerdeeg met peterselie.
125. Mon Amour-taart

125. Mon Amour-taart

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
wo 26 mrt 2025
Nicoles zoete zonde is chocolade. In het teken van Valentijn besluit Sofie speciaal voor haar een Mon Amour-taart te maken: een heerlijke taart met slechts vier ingrediënten: boter, suiker, chocolade en eieren.
126. Ribbetjes met honing, komkommersalade en 'pelle patat'

126. Ribbetjes met honing, komkommersalade en 'pelle patat'

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
do 27 mrt 2025
Deze week kookt Sofie samen met Chris Van den Durpel. Ze bereiden een echte klassieker voor op de barbecue: ribbetjes met honing, komkommersalade en 'pelle patat'.
127. Carpaccio van Bresaola, pastinaak en peer

127. Carpaccio van Bresaola, pastinaak en peer

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
vr 28 mrt 2025
Vandaag bereiden Sofie en Chris Van den Durpel carpaccio van bresaola, pastinaak en peer. Bresaola is gedroogd vlees en kan je bijvoorbeeld wel vinden bij de Italiaanse traiteur.
128. Inktvisringen met tartaarsaus

128. Inktvisringen met tartaarsaus

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
ma 31 mrt 2025
Sofie kookt samen met Chris Van den Durpel zijn ultieme favoriet: krokant gebakken inktvisringen met tartaarsaus. Een heerlijk gerecht met een knapperige bite en een frisse toets.
129. Hongaarse Goulashsoep

129. Hongaarse Goulashsoep

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
di 01 apr 2025
Sofie duikt samen met Chris Van den Durpel de keuken in voor een culinaire reis. Vandaag maken ze een smaakvolle Hongaarse goulashsoep, een hartverwarmend gerecht boordevol rijke kruiden en heerlijke ingrediënten.
130. Gevulde appel met blauwaderkaas, tuile van hazelnoot en chips van Ganda Ham

130. Gevulde appel met blauwaderkaas, tuile van hazelnoot en chips van Ganda Ham

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
wo 02 apr 2025
Chris en Sofie creëren een heerlijke gevulde appel met blauwaderkaas, vergezeld van een knapperige tuile van hazelnoot en chips van Ganda Ham. Een perfect gerecht voor wie houdt van zoet en hartig in een verrassende combinatie.
131. Kippenbillen met sla en verse, goudbruine frietjes

131. Kippenbillen met sla en verse, goudbruine frietjes

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
do 03 apr 2025
Deze week kookt Sofie met Gert Verhulst. Vandaag: Op Grootmoeders wijze - Kippenbillen met sla en verse, goudbruine frietjes.
132. Spaghetti met kippenlever, look en gebakken sla

132. Spaghetti met kippenlever, look en gebakken sla

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
vr 04 apr 2025
Sofie kookt vandaag samen met Gert Verhulst een verrassend gerecht: spaghetti met kippenlever, look en gebakken sla. De grote vraag is: zal Gert het lekker vinden of niet?
133. Spiegelei met grijze garnalen en spinazie

133. Spiegelei met grijze garnalen en spinazie

Tijdsduur
14 min
Uitzenddatum
ma 07 apr 2025
Vandaag staat Gert Verhulsts absolute favoriet op het menu: een heerlijk spiegelei met grijze garnalen en spinazie. Simpel, maar overheerlijk en met een vleugje nostalgie.
134. Ossobuco met risotto alla Milanese

134. Ossobuco met risotto alla Milanese

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
di 08 apr 2025
Sofie duikt samen met Gert Verhulst de keuken in en brengt een stukje Italië op het bord. Op het menu staat een heerlijke ossobuco met romige risotto alla Milanese. Buon appetito!
135. Brusselse wafels

135. Brusselse wafels

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
wo 09 apr 2025
Sofie zorgt samen met Gert Verhulst voor een heerlijke zoete zonde: Brusselse wafels! Terwijl de geur van versgebakken wafels zich verspreidt, ontdekken ze samen het perfecte recept. Luchtig, goudbruin en lekker.
136. Hutsepot met ribbetjes

136. Hutsepot met ribbetjes

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
do 10 apr 2025
Deze week staat 'De Keuken van Sofie' in het teken van 'Belgium's Got Talent'. Vandaag kookt ze met presentator Koen Wauters: Op Grootmoeders wijze - Hutsepot met ribbetjes.
137. Pizza met drie kazen

137. Pizza met drie kazen

Tijdsduur
15 min
Uitzenddatum
vr 11 apr 2025
Deze week staat 'De Keuken van Sofie' in het teken van 'Belgium's Got Talent'. Vandaag kookt ze met jurylid Rob Vanoudenhoven: Lust ie 't of lust ie 't niet? - Pizza met drie kazen, vijgen en pancetta.
138. Preirolletjes in hesp met kaassaus

138. Preirolletjes in hesp met kaassaus

Tijdsduur
15 min
Deze week staat 'De Keuken van Sofie' in het teken van 'Belgium's Got Talent'. Vandaag kookt ze met jurylid Niels Destadsbader: Lievelingsgerecht - Preirolletjes in hesp met kaassaus, puree en chapelure.
139. Garnaalkroketten

139. Garnaalkroketten

Tijdsduur
15 min
Deze week staat De Keuken van Sofie in het teken van Belgium's Got Talent. Vandaag kookt ze met jurylid Ray Cokes: Op reis - Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen.
140. Mokka semifreddo

140. Mokka semifreddo

Tijdsduur
15 min
Vandaag kookt Sofie samen met Michael Lanzo, de winnaar van 'Belgium's Got Talent' 2013. Ze duiken samen de keuken in om een heerlijk Italiaans dessert te bereiden: mokka semifreddo.
141. Kalfsblanquette met erwtjes, boontjes en peterselie-aardappelen

141. Kalfsblanquette met erwtjes, boontjes en peterselie-aardappelen

Tijdsduur
15 min
Sofie en Leen Demaré worden helemaal nostalgisch van deze klassieke kalfsblanket met erwtjes, boontjes en peterselie-aardappelen. Nog nooit zelf geprobeerd? Sofie laat stap voor stap zien hoe je de perfecte kalfsblanket klaarmaakt.
142. Cappellini met prei en gerookte paling

142. Cappellini met prei en gerookte paling

Tijdsduur
14 min
Prei, shiitake en paling, het zijn allemaal ingrediënten die Leen Demaré niet lust. Sofie besluit er toch een gerecht mee te maken en het haar voor te schotelen. Het resultaat? Een lekkere pasta!
143. Lamszadel met gratin van aardappel en pompoen, bloemkool en dijonaise

143. Lamszadel met gratin van aardappel en pompoen, bloemkool en dijonaise

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Leen Demaré. Lievelingsgerecht - Lamszadel met gratin van aardappel en pompoen, bloemkool en dijonaise.
144. Bouillabaisse met rouille en korstjes

144. Bouillabaisse met rouille en korstjes

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Leen Demaré. Op reis - Bouillabaisse met rouille en korstjes.
145. Sabayon met yoghurt, roomijs, passievrucht en gele kiwi

145. Sabayon met yoghurt, roomijs, passievrucht en gele kiwi

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Leen Demaré. Zoete zonde - Sabayon met yoghurt, roomijs, passievrucht en gele kiwi.
146. Stoofpotje van konijn met snijbonen en puree

146. Stoofpotje van konijn met snijbonen en puree

Tijdsduur
15 min
Deze week staat 'De Keuken van Sofie' in het teken van 'Mijn Pop-uprestaurant!' en kookt Sofie met de winnaars van het vorige seizoen: Hanne en Jaro. Op Grootmoeders wijze - Stoofpotje van konijn met snijbonen en puree.
147. Gegratineerde pasta met venkel, tomaat en chorizo

147. Gegratineerde pasta met venkel, tomaat en chorizo

Tijdsduur
14 min
Deze week staat De Keuken van Sofie in het teken van Mijn Pop-uprestaurant! en kookt Sofie met de winnaars van het vorige seizoen: Hanne en Jaro. Lust ie 't of lust ie 't niet? - Gegratineerde pasta met venkel, tomaat en chorizo.
148. Ossenhaas en tartaar van Sint-Jakobsvruchten

148. Ossenhaas en tartaar van Sint-Jakobsvruchten

Tijdsduur
15 min
Deze week staat De Keuken van Sofie in het teken van Mijn Pop-uprestaurant! en kookt Sofie met de winnaars van het vorige seizoen: Hanne en Jaro. Lievelingsgerecht - Ossenhaas en tartaar van sint-jakobsvruchten.
149. Indisch stoofpotje van rund, maiskoeken en rijst

149. Indisch stoofpotje van rund, maiskoeken en rijst

Tijdsduur
15 min
Deze week staat De Keuken van Sofie in het teken van Mijn Pop-uprestaurant! en kookt Sofie met de winnaars van het vorige seizoen: Hanne en Jaro. Op reis - Indisch stoofpotje van rund, maïskoeken en rijst.
150. Ijssouffle van yoghurt, witte chocolade, rabarber en kaneelkrokant

150. Ijssouffle van yoghurt, witte chocolade, rabarber en kaneelkrokant

Tijdsduur
15 min
Deze week staat De Keuken van Sofie in het teken van Mijn Pop-uprestaurant! en kookt Sofie met de winnaars van het vorige seizoen: Hanne en Jaro. Zoete zonde - Ijssoufflé van yoghurt, witte chocolade, rabarber en kaneelkrokant.
151. Couscous met lamsschenkel, saffraan en groenten

151. Couscous met lamsschenkel, saffraan en groenten

Tijdsduur
15 min
Deze week staat 'De Keuken van Sofie' in het teken van 'So You Think You Can Dance' en kookt Sofie met jurylid Ish Aït Hamou. Op Grootmoeders wijze - Couscous met lamsschenkel, saffraan en groenten.
152. Chocolademousse met 1.000 gaatjes, pannenkoek en muntthee

152. Chocolademousse met 1.000 gaatjes, pannenkoek en muntthee

Tijdsduur
15 min
Deze week staat De Keuken van Sofie in het teken van So You Think You Can Dance en kookt Sofie met jurylid Ish Aït Hamou. Lust ie 't of lust ie 't niet? - Chocoladmousse met 1.000 gaatjes, pannenkoek en muntthee.
153. Pasta met hondshaai, paddenstoelen en citroensausje

153. Pasta met hondshaai, paddenstoelen en citroensausje

Tijdsduur
15 min
Deze week staat De Keuken van Sofie in het teken van So You Think You Can Dance en kookt Sofie met jurylid Ish Aït Hamou. Lievelingsgerecht - Pasta met hondshaai, paddenstoelen en citroensausje.
154. Tajine met kip, witte kool, knolselder en zoete aardappelen

154. Tajine met kip, witte kool, knolselder en zoete aardappelen

Tijdsduur
15 min
Deze week staat De Keuken van Sofie in het teken van So You Think You Can Dance en kookt Sofie met jurylid Ish Aït Hamou. Op reis - Tajine met kip, witte kool, knolselder en zoete aardappelen.
155. Baklava met vanilleroomijs

155. Baklava met vanilleroomijs

Tijdsduur
15 min
Deze week staat De Keuken van Sofie in het teken van So You Think You Can Dance en kookt Sofie met jurylid Ish Aït Hamou. Zoete zonde - Baklava met vanilleroomijs.
156. Americain prepare met frietjes

156. Americain prepare met frietjes

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Tom Waes. Op Grootmoeders wijze - Americain préparé met verse frietjes.
157. Bouchot mosselen met pastis

157. Bouchot mosselen met pastis

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Tom Waes. Lust ie 't of lust ie 't niet? - Mosselen met roomsausje en pastis.
158. Ravioli met Paksoy en gehakt

158. Ravioli met Paksoy en gehakt

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Tom Waes. Lievelingsgerecht - Ravioli met paksoi, shiitake paddenstoelen en gehakt.
159. Halloumi kroketjes met Griekse salade

159. Halloumi kroketjes met Griekse salade

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Tom Waes. Op reis - Griekse kaaskroketten en salade.
160. Geflambeerde ananas met mascarpone

160. Geflambeerde ananas met mascarpone

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Tom Waes. Zoete zonde - Taartje van ananas en mascarpone geflambeerd met whisky.
161. Quiche met geitenkaas,gerookte zalm en gegrilde aubergines

161. Quiche met geitenkaas,gerookte zalm en gegrilde aubergines

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Tatyana Beloy. Op Grootmoeders wijze - Quiche met geitenkaas, gerookte zalm en gegrilde aubergines.
162. Spicy latte,walnootkoekjes en paasfiguurtjes

162. Spicy latte,walnootkoekjes en paasfiguurtjes

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Tatyana Beloy. Lust ie 't of lust ie 't niet? - Spicy latte, walnootkoekjes en paasfiguurtjes.
163. Vongolesoepje met asperges,look en peterselie

163. Vongolesoepje met asperges,look en peterselie

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Tatyana Beloy. Lievelingsgerecht - Vongolesoepje met asperges, look en peterselie.
164. Zelfgemaakte tortilla's met salsa,gegrilde courgette en feta

164. Zelfgemaakte tortilla's met salsa,gegrilde courgette en feta

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Tatyana Beloy. Op reis - Zelfgemaakte tortilla's met salsa, gegrilde courgette en feta.
165. Omgekeerde crumble van appel en blauwe bessen met exotische coulis

165. Omgekeerde crumble van appel en blauwe bessen met exotische coulis

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Tatyana Beloy. Zoete zonde - Omgekeerde crumble van appel en blauwe bessen met exotische coulis.
166. Zwitserse schijf met jonge wortelen en gebakken patatjes

166. Zwitserse schijf met jonge wortelen en gebakken patatjes

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Louis Talpe. Op Grootmoeders wijze - Zwitserse schijf met jonge wortelen en gebakken patatjes.
167. Gegrilde steak met salsa van avocado en polentacrème

167. Gegrilde steak met salsa van avocado en polentacrème

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Louis Talpe. Lust ie 't of lust ie 't niet? - Gegrilde steak met salsa van avocado en polentacrème.
168. Aspergeroomsoep met gebakken aspergepuntjes en korstjes

168. Aspergeroomsoep met gebakken aspergepuntjes en korstjes

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Louis Talpe. Lievelingsgerecht - Aspergeroomsoep met gebakken aspergepuntjes en korstjes.
169. Kabeljauwfilet met waterkers,dragonsausje en puree

169. Kabeljauwfilet met waterkers,dragonsausje en puree

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Louis Talpe. Op reis - Kabeljauwfilet met waterkers, dragonsausje en puree.
170. Verse wafels van grootmoeder

170. Verse wafels van grootmoeder

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Louis Talpe. Zoete zonde - Verse wafels van grootmoeder.
171. Kalkoengehaktbrood met curry en ananas

171. Kalkoengehaktbrood met curry en ananas

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Ella Leyers. Op Grootmoeders wijze - Kalkoengehaktbrood met 'Belgische' curry, gebakken ananas en rijst.
172. Granola met gekonfijte pompelmoes

172. Granola met gekonfijte pompelmoes

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Ella Leyers. Lust ie 't of lust ie 't niet? - Zelfgemaakte gekonfijte pompelmoes, granola en Griekse yoghurt.
173. Pizza met gehakt, pastinaak en courgette

173. Pizza met gehakt, pastinaak en courgette

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Ella Leyers. Lievelingsgerecht - Pizza met gehakt, pastinaak en courgette.
174. Pasta frutti di mare

174. Pasta frutti di mare

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Ella Leyers. Op reis - Pasta frutti di mare.
175. Bananentaart met frambozen

175. Bananentaart met frambozen

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Ella Leyers. Zoete zonde - Zandtaart met banaan, limoen en marsepein.
176. Rolmops met salade van boontjes, ui en patatjes

176. Rolmops met salade van boontjes, ui en patatjes

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Jacques Vermeire. Op Grootmoeders wijze - Rolmops met salade van boontjes, ui en patatjes.
177. Vegetarische lasagne met ricotta, spinazie en tomaat

177. Vegetarische lasagne met ricotta, spinazie en tomaat

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Jacques Vermeire. Lust ie 't of lust ie 't niet? - Vegetarische lasagne met ricotta, spinazie en tomaat.
178. Scampi in looksaus met brood

178. Scampi in looksaus met brood

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Jacques Vermeire. Lievelingsgerecht - Scampi in looksaus met brood.
179. Risotto met frutti di mare

179. Risotto met frutti di mare

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Jacques Vermeire. Op reis - Risotto met frutti di mare.
180. Zuppa Inglese

180. Zuppa Inglese

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Jacques Vermeire. Zoete zonde - Zuppa Inglese.
181. Marokkaanse sandwich met lamshamburger

181. Marokkaanse sandwich met lamshamburger

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Cathérine Kools. Op Grootmoeders wijze - Marokkaanse sandwich met lamshamburger.
182. Kippenreepjes, groenten in de wok en roquefortsaus

182. Kippenreepjes, groenten in de wok en roquefortsaus

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Cathérine Kools. Lust ie 't of lust ie 't niet? - Kippenreepjes, groenten in de wok en roquefortsaus.
183. Asperges à la flamande met rauwe ham en radijsjes

183. Asperges à la flamande met rauwe ham en radijsjes

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Cathérine Kools. Lievelingsgerecht - Asperges à la flamande met rauwe ham en radijsjes.
184. Veggie noedel-portabellaburgers

184. Veggie noedel-portabellaburgers

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Cathérine Kools. Op reis - Veggie noedel-portabellaburgers.
185. Mousse van banaan, aardbeien en quinoacrunch

185. Mousse van banaan, aardbeien en quinoacrunch

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Cathérine Kools. Zoete zonde - Mousse van banaan, aardbeien en quinoacrunch.
186. Juliennesoep met 'balletjes'

186. Juliennesoep met 'balletjes'

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Frank Vander linden. Op Grootmoeders wijze - Juliennesoep met 'balletjes'.
187. Andijvie in witte kaassaus met kotelet

187. Andijvie in witte kaassaus met kotelet

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Frank Vander linden. Lust ie 't of lust ie 't niet? - Andijvie in witte kaassaus met kotelet.
188. Varkenshaasje met salami, broccoli, wortelen en bulgur

188. Varkenshaasje met salami, broccoli, wortelen en bulgur

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Frank Vander linden. Lievelingsgerecht - Varkenshaasje met salami, broccoli, wortelen en bulgur.
189. Libanese kip met rijst en tomatensaus

189. Libanese kip met rijst en tomatensaus

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Frank Vander linden. Op reis - Libanese kip met rijst en tomatensaus.
190. Vanillepinda-ijs met chocoladesaus en sponscake

190. Vanillepinda-ijs met chocoladesaus en sponscake

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Frank Vander linden. Zoete zonde - Vanillepinda-ijs met chocoladesaus en sponscake.
191. Ovenschotel met gehakt en puree van broccoli en spinazie

191. Ovenschotel met gehakt en puree van broccoli en spinazie

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Niels Albert. Op Grootmoeders wijze - Ovenschotel met gehakt en puree van broccoli en spinazie.
192. Soepje van komkommer, sla en avocado met krokant spek

192. Soepje van komkommer, sla en avocado met krokant spek

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Niels Albert. Lust ie 't of lust ie 't niet? - Soepje van komkommer, sla en avocado met krokant spek.
193. Duifje in rode wijnsaus met kroketjes

193. Duifje in rode wijnsaus met kroketjes

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Niels Albert. Lievelingsgerecht - Duifje in rode wijnsaus met kroketjes.
194. Spaghetti met spekjes, trostomaten, oesterzwammen en mozzarella

194. Spaghetti met spekjes, trostomaten, oesterzwammen en mozzarella

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Niels Albert. Op reis - Spaghetti met spekjes, trostomaten, oesterzwammen en mozzarella.
195. Aardbeienbavarois "The easy way"

195. Aardbeienbavarois "The easy way"

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Niels Albert. Zoete zonde - aardbeienbavarois 'The easy way'.
196. Kruidencake van oma

196. Kruidencake van oma

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Joke Schauvliege. Op Grootmoeders wijze - Kruidencake van oma.
197. Gepofte aardappel met fetasaus, radijsjes en beenham

197. Gepofte aardappel met fetasaus, radijsjes en beenham

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Joke Schauvliege. Lust ie 't of lust ie 't niet? - Gepofte aardappel met fetasaus, radijsjes en beenham.
198. Picknick pasta

198. Picknick pasta

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Joke Schauvliege. Lievelingsgerecht - Picknick pasta.
199. Ratatouille met salade van het park

199. Ratatouille met salade van het park

Tijdsduur
15 min
Deze week kookt Sofie met Joke Schauvliege. Op reis - Ratatouille met salade van het park.
200. Tiramisu met rabarber en aardbeien

200. Tiramisu met rabarber en aardbeien

Tijdsduur
14 min
Deze week kookt Sofie met Joke Schauvliege. Zoete zonde - Tiramisu met rabarber en aardbeien.
  • Het beste van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.